Over MIYO

Jolieke Groeneveldt

Jolieke Groeneveldt heeft een passie voor zang en musical. Zij heeft verschillende (toneel/theater) cursussen gevolgd en zanglessen gehad, en bij een musicalvereniging gespeeld. Sinds 2015 is zij lid van Make It Your Own. Zij doet vooral mee aan zangprojecten. Zij gelooft heel erg in de kracht van muziek, en vindt het heel mooi om te zien hoe mensen daarop reageren.

Dit komt ook tot uiting in wat zij in het dagelijks leven doet. Zij doet vrijwilligerswerk waarbij grotendeels muziek centraal staat. Zo zingt zij wekelijks met dementerende bewoners in een verpleeghuis. Zij helpt daar mee met diverse zangactiviteiten die daar worden georganiseerd. Ook verzorgt zij mp-3 spelers voor bewoners met hun eigen favoriete muziek. En daar is zij ook het aanspreekpunt voor mensen met ‘muzikale’ vragen.

Het is elke keer weer geweldig om te zien wat je kunt bereiken met muziek! Zeker bij mensen met Alzheimer, waarbij muziek diepe herinneringen los kan maken. 

Zij vindt het een uitdaging om bij Make It Your Own met zijn allen een mooi optreden neer te zetten voor mensen. Waarbij de gezelligheid, uitstraling en warmte voorop staan. Het is fijn als je na afloopt merkt dat mensen hebben genoten van het optreden.

Verder vindt zij het leuk om achter de schermen bij Make It Your Own mee te denken en te helpen bij ideeën over volgende projecten. Het is fijn dat er zoveel diversiteit is. Daardoor zijn er veel mogelijkheden, en is het elke keer weer een uitdaging om er iets moois van te maken!

Haar hobby's naast musical en theater zijn vooral lezen. Zij vindt het heerlijk om in de zomer op vakantie te gaan naar Italie met haar lieve man en hun caravan. En om dan eindeloos te lezen. Zij leest vaak literatuur en thrillers, en zij is een liefhebber van Murakami. Maar zij maakt ook graag uitstapjes naar fantasy, en poezie.