Over MIYO

Anke te Vaarwerk

 Anke is sinds september 2016 ik lid van Make It Your Own, waar zij direct startte met het oefenen van kerstnummers voor de kerstconcerten. Zij kan zich die avond nog wel herinneren, omdat ze kerstliederen zongen op een van de warmste dagen van 2016. Dat was een mooi contrast. Met veel plezier gaat zij naar de repetities. Sindsdien heeft ze veel bijzondere projecten mee mogen doen in de breedste zin van het woord. Ze heeft haar stoffige zangtechniek opgepoetst. Daarnaast heeft ze haar speltechniek verder ontwikkelt. En heeft ze samen met Bettekee en Murielle het muziektheaterstuk Doesje ontwikkelt en op een aantal festivals gespeeld.

Van jongs af aan houdt zij van zingen, als kind in een kerkkoor en als puber zong zij graag mee met de hits uit die tijd. Rond haar twintigste is zij gestart met klassieke zangles en heeft zij ook kort in een koor gezongen. Later heeft zij een paar keer kort in een band gezongen. Wat zij fijn vindt aan Make It Your Own is de veelzijdigheid aan projecten en mogelijkheden en de sfeer voelt erg prettig.

 

In het dagelijkse leven werkt zij als toezichthouder bij de reclassering, waar zij cliënten begeleid die met een 'enkelband' onder toezicht staan bij reclassering, voornamelijk na hun gevangenisstraf of als ze verdachte zijn en er nog geen zitting is geweest. Verder leest zij graag, houdt zij van tekenen, schilderen en vindt zij het leuk om met vrienden op pad te gaan naar concerten, andere steden of de natuur in.